PROGRAM
09:00 - 17:00
TELEFON
0755 251 376
Ghidul tău complet pentru control parental în iOS
08
martie

iOS_Cleanpc

Ghidul tău complet pentru control parental în iOS

A fi părinte în era digitală nu este o treabă ușoară. În loc să-ți faci griji cu privire la toate pericolele ascunse în străfundurile Internetului, asumă-ți un rol activ și protejează-ți copiii cu ajutorul tehnologiei de control parental incluse în iOS.

Ca orice părinte, probabil că îți faci griji cu privire la modul în care copiii tăi folosesc tehnologia. Și aceste preocupări nu sunt, cu siguranță, nefondate. Poți să-i înveți pe copii principiile și practicile bune pentru a naviga pe Internet.  Este important să știe cum să interacționeze pe social media, cum să-și protejeze intimitatea și să rămână în siguranță. Cu toate acestea, este imposibil să-i ții la distanță de toate înșelătoriile de pe Internet și de toate conținuturile necorespunzătoare care sunt doar la câteva clicuri distanță. Aici intră în joc controlul parental.

Cleanpc_iOS

Concepute special pentru a face dispozitivul copilului tău securizat și adecvat vârstei, aceste instrumente sunt un suport excelent pentru orice părinte. Dacă nu le-ai folosit niciodată, ai multe de recuperat. În seria noastră de articole vom examina în detaliu ce funcții pentru control parental sunt disponibile atât în iOS, cât și în macOS, cum funcționează și cum pot fi folosite pentru a obține un mediu sigur și potrivit pentru copilul tău.

Ce înseamnă control parental?

În esență, funcțiile pentru control parental sunt instrumente care limitează ceea ce pot face copiii cu un dispozitiv electronic. Există diferite moduri de a realiza acest lucru. Poate îți dorești să restricționezi timpul zilnic petrecut pe dispozitiv de copiii tăi sau să-i împiedici să utilizeze dispozitivul după o anumită perioadă de timp. Poate dorești să restricționezi conținutul în funcție de vârstă, să blochezi anumite site-uri web, să ascunzi limbajul explicit sau să blochezi un anumit conținut video și jocurile. Cu ajutorul funcțiilor pentru control parental poți restricționa utilizarea iTunes, Apple Music și App Store și poți preveni modificările de confidențialitate și setările contului.

Indiferent de stilul tău ca părinte, controlul parental te poate ajuta în eforturile tale de a face ca experiențele pe Internet ale copiilor să fie securizate, distractive și productive. Aceste instrumente funcționează cel mai bine atunci când sunt utilizate în mod transparent și cinstit, păstrând un dialog cu copiii. Este bine să le explici copiilor de ce folosești aceste instrumente și că scopul tău este ca ei să învețe să interacționeze online într-o manieră responsabilă și sigură și să-și ajusteze propria utilizare a Internetului în mod independent.

Screen Time

În versiunile anterioare ale iOS, controlul parental era prezent sub formă de „restricții”. Odată cu Screen Time, Apple a introdus un set mult mai robust de opțiuni de control parental în iOS 12. Screen Time este în esență un instrument de diagnosticare care îți permite să vezi cât de mult timp petreci navigând pe Facebook sau pe Instagram sau utilizând WhatsApp. În timp ce rolul principal este de a-ți arăta cât de mult folosești dispozitivele – în funcție de categorie, aplicație sau site –   Screen Time include, de asemenea, setări reglate pentru a-i împiedica pe copii să acceseze tot ceea ce nu dorești să vizualizeze. Există diferite „niveluri” de control, astfel încât să poți utiliza și regla mai multe dintre acestea la un moment dat și să-ți dai seama care sunt cele mai potrivite funcții de control parental pentru familia ta.

cleanpc_ios_1

În principiu, există două modalități de a utiliza Screen Time: poți să îl configurezi pe dispozitivul copilului tău și să pui o parolă care să protejeze setările sau, dacă ai setarea Family Sharing, poți gestiona restricțiile de pe telefonul tău. Cu Family Sharing, poți seta reguli de timp pentru fiecare membru al familiei, astfel încât să fii sigur că toată lumea dispune de setări care să corespundă nevoilor și stilului lor de viață. În cazul în care copiii tăi nu dispun încă de dispozitive proprii, poți utiliza Screen Time pentru a gestiona utilizarea propriului tău dispozitiv.

Cum poți seta Screen Time direct pe un dispozitiv

Deși Family Sharing este un instrument grozav, nu este pentru toată lumea. Utilizarea acestuia pentru întreaga familie necesită crearea unui ID Apple pentru toți membrii familiei. În cazul în care copiii tăi sunt încă mici, poate nu dorești să le creezi încă ID-uri Apple proprii și preferi mai degrabă să configurezi Screen Time direct pe dispozitivul pe care îl vor utiliza. Folosind Screen Time, poți controla aproape orice aspect al modului în care copilul tău utilizează telefonul. Acestea sunt principalele categorii pe care le poți configura:

cleanpc_ios_2

Downtime– îți permite să setezi o perioadă de timp în care dispozitivul nu poate fi utilizat decât pentru apeluri. Acest lucru este perfect pentru a te asigura că copilul tău nu va folosi telefonul în timpul somnului și în timpul nopții. Dezavantajul este că nu poți seta mai mult de un interval de întrerupere pe zi.

Apps Limits –îți permite să setezi limite de timp pentru anumite aplicații, în cazul în care dorești să limitezi cât timp petrece copilul tău jucându-se pe telefon sau utilizând Instagram.

Always Allowed – este o listă de aplicații care pot fi folostie tot timpul, chiar și atunci când este activată funcția Downtime.

Content & Privacy Restrictions – acesta este locul unde poți configura accesul la anumite tipuri de conținut, poți regla setările de confidențialitate pentru a permite sau nu modificarea parolei, a contului, a datelor mobile, a volumului. Există o mulțime de posibilități.

cleanpc_ios_3

Configurează o parolă

Înainte de a pătrunde mai adânc în opțiunile disponibile și de a vedea cum să le folosești cât mai bine, să vedem cum poți configura un cod de acces pentru a-ți proteja setările Screen Time. Pentru a proteja prin parolă Screen Time, urmează acești pași simpli:

 1. Deschide Settings.
 2. Selectează Screen Time în meniu.
 3. Pornește Screen Time.
 4. Apasă Continue.
 5. Selectează dacă iPhone-ul este al tău sau al copilului tău.
  1. Dacă configurezi Screen Time pe dispozitivul tău și ai apăsat This is My iPhone, derulează în jos și selectează Use Screen Time Passcode.
  2. Dacă setezi Screen Time pe dispozitivul copilului tău și ai selectat This is My Child’s iPhone, sari peste setările prezentate apăsând Not Now și apasă pe Continue în Content & Privacy settings.
 6. Când apare panelul pentru parolă, introdu un cod din patru cifre.
 7. Reintrodu parola pentru a o confirma.

Astfel, setările pentru Screen Time sunt protejate printr-o parolă. Apoi, poți merge mai departe să ajustezi anumite opțiuni de control prental în funcție de nevoile specifice ale copiilor tăi. Vom prezenta un ghid detaliat al tuturor posibilităților în articolul următor așa că urmărește-ne în continuare.

Leave Comments

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Vrei sa iti repari un dispozitiv?

CleanPC iti repara toate gadgeturile, calculatorul, laptop, telefonul etc...

 

Vrei sa primesti ultimele noutati?

Stai conectat la ultimele noutati de la CleanPC.

X