PROGRAM
09:00 - 17:00
TELEFON
0755 251 376
Apple se desparte de unul dintre cei mai mari furnizori ai săi
10
iulie

Acesta e sfârșitul, iPhone-ul nu va mai fi echipat cu chip-uri Qualcomm LTE. Companiile își spun la revedere una alteia, în urma unui lung șir de ani petrecuți luptându-se prin curțile de judecată. Astfel, Intel ar putea rămâne furnizorul exclusiv al companiei Apple.

Qualcomm produce chip-uri de telecomunicații și procesoare mobile de foarte multă vreme. Utilizatorii de Android e posibil să cunoască foarte bine compania, de vreme ce majoritatea producătorilor le utilizează soluțiile, inclusiv Apple. Modelele de iPhone din prezent sunt echipate cu chip-uri Qualcomm LTE. Directorul financiar al companiei gigant a confirmat că, de acum, petrecerea s-a terminat.

Apple și Qualcomm s-au luptat în multe procese judecătorești și, recent, compania din San Diego a fost implicată în mai multe scandaluri. Până acum, Qualcomm și Intel au asigurat împreună producția de chip-uri LTE pentru iPhone, iar odată cu această veste, Intel rămâne singurul furnizor al Apple.

Acest lucru e important pentru că numărul de furnizori ai Apple se tot reduce. Anul trecut, cei din Cupertino au renunțat la compania care le asigura piese grafice integrate pentru procesoare și care implementa propriile soluții pe iPhone. De asemenea, Apple a început să dezvolte în interiorul companiei propriile tehnologii pentru displayuri, plăci de bază și camere video.

Cu toate astea, Intel se află în continuare pe lista companiei din Cupertino, iar piesele lor ar putea apărea în diferite dispozitive Apple, de vreme ce Intel acoperă tot ce se poate din piața de procesoare și, pe lângă asta, asigură și chip-urile pentru Wi-Fi și Bluetooth. Însă se poate vedea clar tendința celor de la Apple de a elimina toate soluțiile terțe și de a le înlocui cu propria lor tehnologie în ce privește modelele de iPhone, dar și de MacBook.

Vrei sa iti repari un dispozitiv?

CleanPC iti repara toate gadgeturile, calculatorul, laptop, telefonul etc...

 

Vrei sa primesti ultimele noutati?

Stai conectat la ultimele noutati de la CleanPC.

X