PROGRAM
09:00 - 17:00
TELEFON
0755 251 376
Cum își alege iPhone-ul rețeaua potrivită de Wi-Fi?
14
iulie

Dispozitivele cu iOS se pot conecta automat la rețelele Wi-Fi de acasă sau de oriunde altundeva. Însă cum își alege dispozitivul rețeaua potrivită de Wi-Fi?

Sistemele iOS și macOS abordează diferit această problemă. Cel din urmă alege întotdeauna ultima rețea folosită, iar dacă nu o poate găsi, va căuta mai departe bazându-se pe aceeași logică. Cel mai simplu mod de a înțelege acest proces e să ne gândim că într-un birou există mai mute rețele disponibile, însă dispozitivul o va alege automat întotdeauna pe cea la care te-ai conectat cel mai recent.Cu toate astea, iPhone-ul și iPad-ul funcționează diferit, pentru că și modalitatea de folosire a acestora e diferită. Probabil că ai întotdeauna o mulțime de lucruri de rezolvat prin oraș, și în acest proces dispozitivul ți se poate conecta la sute de rețele în decurs de o zi, prin urmare, conectarea s-ar realiza destul de încet dacă te-ai conecta doar la cea mai recent utilizată rețea. Dispozitivele mobile Apple aleg rețeaua la care să se conecteze în funcție de următoarele aspecte:

Rețeaua preferată: rețeaua de Wi-Fi pe care o folosești cel mai des.

Rețeaua privată la care te-ai conectat cel mai recent: ultima rețea la care te-ai conectat. În principal, acestea sunt rețelele prioritizate de iOS – din acest grup fac parte rețelele de acasă sau propriile dispozitive ce funcționează pe post de hotspot Wi-Fi.

Rețelele publice: rețelele hotelurilor, aeroporturilor, cafenele, restaurante fast-food etc.
CleanPC Zalau 02_How_Does_Your_iPhone_Choose_the_Right_Wi-Fi_Network__cover-300x169 Cum își alege iPhone-ul rețeaua potrivită de Wi-Fi? Stiri  stiri macbook
Hai să vedem un exemplu: dacă ai o rețea Wi-Fi acasă și dacă iPhone-u tău funcționează uneori pe post de hotspot, atunci un iPad va folosi principiile de mai sus pentru a decide la care dintre cele două rețele să se conecteze. Pentru că dispozitivul cunoaște probabil de multă rețeaua de acasă și pentru că a utilizat-o de mai multe ori înainte, algoritmul îi va oferi prioritate acesteia în detrimentul rețelei hotspot emisă de iPhone.

Dacă ieși din casă și mergi la o cafenea, iPad-ul va alege rețeaua hotspot stabilită de iPhone în detrimentul rețelei publice a localului. Cu toate astea, poți modifica cu ușurință această configurare, astfel: mergi la Settings > Wi-Fi și dezactivează opțiunea „Auto-Join”. De acum înainte, te poți conecta manual la toate rețelele.

Vrei sa iti repari un dispozitiv?

CleanPC iti repara toate gadgeturile, calculatorul, laptop, telefonul etc...

 

Vrei sa primesti ultimele noutati?

Stai conectat la ultimele noutati de la CleanPC.

X