PROGRAM
09:00 - 17:00
TELEFON
0755 251 376
Google te urmărește peste tot. Cu sau fără voia ta.
17
august

Google te urmărește peste tot. Cu sau fără voia ta.

 

Mulțumită unui fantastic raport AP (Associated Press), s-a aflat că Google a reușit să colecteze date despre locația ta, chiar dacă i-ai cerut explicit să nu facă asta. În plus, ne-a și mințit. Ești surprins?

Cu toții știm că Google poate oferi un număr atât de mare de servicii, aplicații și sisteme de operare doar cerând constant date la schimb. Nicio altă companie din lume nu are acces la un volum atât de mare de date. Printre alte avantaje, asta le permite să fie liderul de piață în domeniul dezvoltării inteligenței artificiale. Simplu spus, asta vine la pachet cu o mulțime de beneficii, iar această politică de business e cât se poate de rezonabilă. Cu o singură condiție:

Să se respecte regulile. Adică să nu mintă în legătură cu ce fac cu datele tale personale.

CleanPC Zalau 00_Google_Follows_You_Everywhere_cover-781x440@2x-1024x577 Google te urmărește peste tot. Cu sau fără voia ta. Stiri  stiri macbook

Ei bine, compania a reușit să încalce această simplă regulă, așa cum au dovedit cei de la Associated Press și cercetătorii de la Princeton University în urmă cu câteva zile. Pe durata cercetărilor, s-a aflat că Google colectează și stochează datele de localizare chiar dacă nu contribui intenționat la campania lor.

Asta s-a întâmplat, de exemplu, în cazul Goole Maps, care e unul dintre cele mai populare sisteme de navigare. Pentru a naviga, sistemul are nevoie de datele tale de localizare. Până aici nu e nicio problemă. Nu avem nicio problemă nici cu faptul că Google stochează datele în așa-numita Location History. De ce? Procesul de documentare din Location History poate fi dezactivat.

Cel puțin asta a spus Google unui număr de un milion de utilizatori. Dacă e să dăm crezare companiei, era suficient să accesezi meniul potrivit și să dezactivezi Location History. Cel puțin așa s-a crezut. Dar s-a dovedit că acest pas era doar pentru liniștirea conștiinței noastre, însă fără prea multă acoperire în realitate, pentru că, de fiecare dată când o deschideai, aplicația documenta și stoca, desigur, locația în care te aflai. Și nu doar Google Maps urma această procedură, ci și alte aplicații ale companiei. Atât pe Android, cât și pe iOS.

AP i-a contactat pe cei de la Google, cărora le-a adresat o serie de întrebări – compania a recunoscut că cele descoperite sunt adevărate, însă a afirmat în același timp că nu e nicio problemă cu asta, pentru că datele au fost utilizate pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor, care au posibilitatea de a dezactiva funcția etc etc… Ei bine, noi nu suntem convinși deloc.

Vrei sa iti repari un dispozitiv?

CleanPC iti repara toate gadgeturile, calculatorul, laptop, telefonul etc...

 

Vrei sa primesti ultimele noutati?

Stai conectat la ultimele noutati de la CleanPC.

X